9.1
4.5/5

Dibond platen: wat zijn ze en waarvoor worden ze gebruikt?

Wat is Dibond?

Dibond platen zijn lichtgewicht, stevige en duurzame platen die bestaan uit twee aluminium platen met daartussenin een polyethyleen kern. Dit materiaal is al decennialang populair in de reclame- en displayindustrie vanwege zijn veelzijdigheid en uitstekende eigenschappen.

Dibond platen zijn gemakkelijk te bewerken en te vormen, wat ze perfect maakt voor een breed scala aan toepassingen, zoals reclameborden, displays, wanddecoraties, gevelbekleding en bewegwijzering. Ze zijn ook bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn dibond platen bestand tegen UV-straling en verkleuren ze niet, waardoor ze langdurig hun heldere en levendige kleuren behouden.

Wat is Dibond

Wat zijn de voordelen van Dibond?

Een van de grootste voordelen van dibond platen is dat ze licht van gewicht zijn. Dit maakt het gemakkelijk om ze te hanteren en te installeren, vooral als ze op grote schaal worden gebruikt. Bovendien zijn dibond platen bestand tegen corrosie en vocht, waardoor ze langdurig hun structuur en sterkte behouden.

Een ander voordeel van dibond platen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende diktes, maten en kleuren, waardoor het gemakkelijk is om ze aan te passen aan de specifieke eisen van een project. Bovendien kunnen ze worden bedrukt met allerlei soorten afbeeldingen, tekst en logo’s, waardoor ze perfect zijn voor branding en reclame-uitingen.

Dibond

Dibond, een uitstekende keuze

Al met al bieden dibond platen een duurzame, veelzijdige en betaalbare oplossing voor verschillende toepassingen in de reclame- en displayindustrie. Of het nu gaat om het maken van een indrukwekkend reclamebord, het ontwerpen van een opvallende display of het bekleden van een gevel, dibond platen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om zijn boodschap over te brengen. Wil je Dibond platen kopen of Dibond op maat laten maken? Ga dan naar onze Dibond platen webshop.

Lees ook onze andere artikelen over Dibond