9.1
4.5/5

Waar worden Dibond platen voor gebruikt?

Dibond platen zijn een veelzijdig en populair materiaal dat in verschillende industrieën wordt gebruikt vanwege hun unieke eigenschappen en duurzaamheid. Dibond wordt gebruikt voor wanddecoratie, reclamezuilen, bedrijfslogo op de gevel en als display voor bijvoorbeeld een beursstand of in je eigen winkel. In dit artikel gaan we dieper in op wat Dibond platen precies zijn, welke eigenschappen ze hebben en waarvoor ze gebruikt worden.

Wat is Dibond?

Dibond is een merknaam voor een type sandwichpaneel dat bestaat uit twee dunne aluminiumlagen met een harde kern van polyethyleen ertussen. Het resultaat is een stevige, lichte en stabiele plaat met uitstekende eigenschappen die ideaal zijn voor diverse toepassingen.

Eigenschappen van Dibond platen

Dibond platen hebben verschillende unieke eigenschappen die bijdragen aan hun populariteit:

  • Lichtgewicht en stevig: Ondanks hun lage gewicht zijn Dibond platen erg sterk en kunnen ze grote spanningen en belastingen weerstaan. Dibond platen kunnen ook beter tegen krassen en stoten dan bijvoorbeeld plexiglas of kunststof.
  • Weerbestendig: Dibond is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en extreme temperaturen, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.
  • Uitstekende vlakheid: Dibond platen zijn zeer vlak en behouden hun vorm, zelfs onder invloed van temperatuurveranderingen.
  • Gemakkelijk te bewerken: Dibond platen kunnen eenvoudig worden gesneden, gezaagd, geboord en gevormd, waardoor ze flexibel zijn voor verschillende creatieve toepassingen.
Dibond platen mosgroen

Toepassingen van Dibond platen

Dibond platen worden veel gebruikt in verschillende industrieën vanwege hun veelzijdigheid. Enkele van de belangrijkste toepassingen zijn:

  • Reclame en signage: Dibond platen worden vaak gebruikt voor reclameborden, bewegwijzering en displays vanwege hun duurzaamheid, vlakheid en mogelijkheid tot bedrukking. Het is mogelijk om Dibond plaat met een full color afbeelding te bedrukken.
  • Bouw en architectuur: Dibond wordt gebruikt voor gevelbekleding, interieurontwerp, scheidingswanden en plafonds vanwege de combinatie van sterkte en esthetische aantrekkingskracht. Daarnaast zijn Dibond platen onderhoudsvriendelijk.
  • Kunst en creatieve projecten: Kunstenaars en ontwerpers gebruiken Dibond platen voor sculpturen, mixed-media kunstwerken en fotografische afdrukken vanwege de veelzijdigheid en het gladde oppervlak.
  • Transport en automotive: Dibond platen worden gebruikt in de transportindustrie voor interieurafwerking van voertuigen, panelen en reclame-uitingen.

Zijn Dibond platen iets voor jou?

Dibond platen zijn een buitengewoon veelzijdig materiaal met uitstekende eigenschappen. Ze worden gebruikt in diverse industrieën vanwege hun lichtheid, sterkte, weerbestendigheid en mogelijkheden tot bewerking. Of het nu gaat om reclameborden, interieurontwerp of artistieke creaties, Dibond platen bieden een betrouwbare en esthetische oplossing. Als je op zoek bent naar een duurzaam materiaal dat voldoet aan uiteenlopende eisen, is de Dibond plaat zeker het overwegen waard. Ben je op zoek naar een Dibond platen groothandel? Bij Flexinplex in Zevenaar kun je Dibond platen bestellen en op maat laten maken.